6
Posted by SeRKaN in - 3 Ocak 2007 21:29

Domatesli Biberli Yumurta
Büyükçe bir tavaya yag domates ve biber koyup bir sigara yakiyoruz. Sigaranin kulu yere düşmek uzereyse yumurtalari eklemenin zamani gelmis demektir. Yumurtaları kırıp sigaramizi bitiriyoruz. Pismistir herhalde ocagin altini kapatiyoruz.
Püf noktası :Sebzeleri pisirdikçe vitamin degerleri düşer. Mümkün oldugunca cig tüketin.

Makarna
Bir tencere dolusu sıcak suya makarna posetini bosaltip maç izlemeye basliyoruz. Ilk yarinin ortalarina dogru kalkip altini kapatiyoruz. Tencerenin içinden seçtigimiz makarnayi fayansa firlatiyoruz. Yapisirsa pismis demektir. Devre arasinda hala icinde su kaldiysa tencerenin kapagini kapatip lavabodaki en kirli tabagin uzerine dogru dökuyoruz. (o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar çatalla yenebiliyor) üzerine ketcap dokup yiyoruz.
Not: Fayansa firlattiginiz makarnayi bi ara oradan alin. Sayica fazlalastıklarında bazen hangisini firlattigınız karisiyor.


Tuzlu Makarna
Yapılısı aynı makarnaya benziyor. Tek farki bu kez makarnalari suya atmadan önce tuz koymayi akıl ediyoruz ...Öyle daha güzel oluyor.

Pilav
Pilav aslinda basit bir yemek degil. Aranan kriterler var. Tuzlu yumuşak ve tane tane olmasi gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirinçleri tek tek pişirdiginizde tane tane oluyorlar ama uzun sürüyor. Maharet hepsini bir arada pişirebilmekte; ama cok da sorun etmeyin. Nasil olsa icine yogurt koyup bulamaç haline getirdigimizde hepsi birbirine yapisiyor. Kisaca yag koyup üzerine pirinç ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup pişiriyorsunuz. Hem bunu süzmeye de gerek yok.
Püf noktası :Asla sade pilav yapmayin. Domatesli pilav yaptiginizda altini tuttursaniz bile renginden anlasilmaz.

Patates Kızartması
En kolay işlerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve kizgin yaga atiyorsunuz. Tek yapmaniz gereken altini zamaninda kapatmaniz. Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yüzden sadece tv'de pembe dizi varken yapin. Bir de diger yemeklerin aksine bunu tencerede yiyemiyoruz. Mutlaka tabaga koymak gerekiyor. Onun dışında cok kolay.
püf noktası :Patates kizartacaksaniz soydugunuz patatesleri asla yıkamayın. Kızgın yaga attıgınızda cok kötu patlıyorlar.

Zor yemekler :))





Bu yazıya 6Yorum
6 bikbik kere edilmiÅŸ
SeRKaN
11:02 ÖS

I am anlamıyo ne yazıyo ?yaw yoksa ahçılığım için para felanmı teklif ediyorlar :))

Adsız
11:34 ÖS

bu ne lan cok ii yemek yapıyodun da neden bize gelmedin acım ulan aççç nefesim kokuyor artıkın eridim bittim:( yemekkkkkkkkkkkkk

bizimkiler halen gelmedi:(

SeRKaN
8:59 ÖS

Abi sana kaşarlı tost tarifi veriyim onla idare et baktın başarıyorsun yapmayı karışık tostunda tarifini veririm :)Zorlandığın yerde bir alo kadar yakınım kardeşim :))

Tuğba
9:58 ÖS

Çokkkk güldüm yaaa nerden aklına geldi böyle birşey diğer erkeklerede ders olsun utansınlar azcık :)Wayy aferim sana... ne güzel tarifinide vermişsin hemde:) en çok patates kızartlaması hoşuma gitti özelliklede verdiğin püff noktası yıkamadan kızartın::P

SeRKaN
6:40 ÖS

Tuğba : Biz erkeklerinde iş başa düştüğünde karnını doyurması gerekiyor ben sadece bıraz pratık olsun istedim :))tabi bu tarifler benim yaptığım yemeklerin yanında hiç kalıyor:)

SAMYELİ
11:56 ÖÖ

ÇOK GÜZEL TARİFLER YA BEN BİLE BU KADARINI BECEREMEM ARKADAŞIM TEBRİKLER...

Varsın biraz da yollar çeksin benim cefamı